Herfst

Wat is het toch een fijn seizoen, herfst! Toch? Oké, misschien vind je de regen, temperatuurschommelingen en harde wind niet zo’n pretje, maar toch heeft de herfst echt ook hele mooie kanten!

Loslaten

De natuur doet ons alles eigenlijk al voor. Al die vallende bladeren, appels, peren. De natuur is zich aan het voorbereiden op de winter en alles aan het loslaten. Waarom doen we dat zelf eigenlijk niet? Loslaten wat we niet nodig hebben. Want pas dan is er weer ruimte om te groeien! De natuur doet dit ook. In de herfst worden er al knoppen gemaakt voor het volgende groeiseizoen. Zo mooi!
Het is de perfecte tijd voor om je huis en/of (moes)tuin flink op te ruimen en naar binnen te keren. Of dit een wandeling door de natuur is, of met een boek op de bank, maakt niet zoveel uit.

Eten & Drinken

Volgens Ayurveda raakt tijdens de herfst Vata snel uit balans door het wisselende weer; temperatuur daalt, het kan regenen en waait meestal flink. Vata is zelf ruw, koud, licht en erg mobiel. Door de wind en regen in de herfst wordt ons lichaam blootgesteld aan dezelfde eigenschappen. Door jezelf goed te beschermen hier tegen, kan je voorkomen dat je constant ziek word en je zwak voelt. Een tip hierbij is: eet vooral groenten die nu in het seizoen zijn samen met verwarmende kruiden zoals b.v. kaneel, kardemom, kurkuma, zwarte peper en komijn om jezelf lekker op te warmen. Drink gedurende de dag warme kruidenthee en vermijd eigenlijk alle koude maaltijden zoals salades en ander rauw eten en ijskoud drinken.

Wil je meer (herfst) tips? Mail of app mij voor de mogelijkheden!

Volgende

Ayurveda in Leeuwarden én Groningen

Blog
28 oktober 2018

Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *