Lente

Er is al zoveel over geschreven en over te vinden. Ayurveda en de seizoenen, en dan vooral de lente. Want man, dit is toch wel één van de mooiste seizoenen die we kennen.

Lente

Wat gebeurt er in de natuur wanneer het lente wordt?

De lente zet alles weer in beweging. Planten, dieren maar ook mensen komen weer tot leven (hihi). Alles begint te stromen, te groeien. Soms denk je dat planten door de winter dood zijn gegaan, maar niets is minder waar. Als je goed kijkt, zie je na de eerste warme dagen overal kleine plantjes opkomen, overal zitten knopjes aan. Alles zit bomvol energie.

Hier moeten we dus gebruik van maken, de lente. Want als de natuur vol met leven zit, dan is dat in ons lichaam toch hetzelfde? Tenminste, dat zou natuurlijk heel fijn zijn! En je kan je lichaam zeker een handje helpen. Dit is namelijk het Kapha seizoen en het lichaam heeft wat hulp nodig om het overtollige, opgehoopte Kapha van de winter te verwijderen:

  • eet steeds minder zwaar voedsel zoals vlees, zuivel, vet
  • voeg meer groen toe, groene bladgroenten zijn bitter maar ook groene thee, matcha helpen om kapha te verminderen
  • ga lekker naar buiten. De zonnestralen van deze dagen geven je lichaam nieuwe energie, vermindert stress in je lichaam
  • gebruik specerijen en kruiden die Kapha verlagend zijn zoals gember, cayenne en mosterdzaad (behalve als je Pitta te hoog is)
  • ga detoxen!

Wil je een detox plan op maat, afgestemd op jouw constitutie? Ik help je graag een persoonlijk plan op te stellen!

Volgende

Introductie Workshop 28 februari of 9 maart

Ayurveda
26 februari 2019

Ben je benieuwd naar de basiskennis Ayurveda? Dit kan ik je geven tijdens deze workshop, met behulp van de klassieke teksten..

Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *