Rode bietensoep met gember

Verse bosbietjes! Heerlijk, en je kan er van alles mee. Zoals de meeste soepen is deze soep makkelijk om te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig.

Ik eet bijna iedere dag wel soep. Het is makkelijk en snel. Deze soep kan gemaakt worden met voorgekookte bietjes, of nog lekkerder: pof de bietjes in de oven gaar.

Doe een soeppan op het vuur met de ghee.
Snipper het sjalotje en doe deze in de pan met ghee, bak totdat het sjalotje glazig is.
Voeg gember, komijn en koriander toe en bak dit vervolgens een minuutje mee.
Pers een teentje knoflook uit in de pan en roer alles goed door.
Voeg nu de bietjes en de bouillon toe en breng aan de kook.
Als het soepje 5 minuutjes zachtjes heeft gekookt kan de soep gepureerd worden.
Voeg als laatst kokosmelk toe en verse kruiden zoals koriander of peterselie

    Ingrediënten
  • Bietjes 500 gram
  • Sjalotje 1
  • Ghee 1/2 el
  • Knoflook 1 teentje
  • Ui 1
  • Gember 1/2 tl
  • Komijn 1/2 tl
Tags
#Gezond #Recept #Soep
Volgende

5 x voordelen van een Ayurvedische Massage

Recept
12 januari 2017

Dat een massage niet alleen fijn is, wordt langzaam in het Westen meer bekend. In het Oosten is het de normaalste zaak van de wereld en is het een manier om gezond te blijven, in je lichaam EN je geest

Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *