fbpx

Pompoen curry met citroen rijst

Heerlijk, herfst recepten. Nou ja, je kunt tegenwoordig het hele jaar pompoenen kopen geloof ik. Dus als je zin hebt in een aardend, voedzaam gerecht

Ik hou van groentes roosteren in de oven. Het krijgt een speciale smaak en ik vind het prettiger dan in een pan koken. 

Ingrediënten voor ruim 2 personen 

1 kleine           zoete aardappel in blokjes van 2 cm
400 gr             pompoen in blokjes van 2 cm
200 gr             broccoli in roosjes
400 ml             kokosmelk
½                     chilipeper, fijngehakt, zaadlijsten verwijderd 
1 teentje         knoflook (laat weg bij hoge Pitta)
3 cm                gember geraspt
1 tl                   kurkuma, korianderpoeder en paprikapoeder, kerriepoeder
1                      steranijs (optioneel)
½                     citroen, in 4 partjes
180 gr             (bruine) basmati rijst of graan naar keuze
150 gr             gekookte kikkererwten 
Zout
Ghee of olie

Bereiding:

  1. Zet de oven aan op 180. Doe zoete aardappel en pompoen in een ovenschaal met een beetje olijfolie/ghee of andere olie. Sprenkel er wat zout en peper er overheen en plaats in de oven. Na 8 minuten voeg je de broccoli toe, en laat je het nog 10 minuten in de oven staan (ik hou van iets knapperige broccoli), haal de groente uit de oven of zodra ze zacht zijn
  2. Zet een pan op het vuur met 1l water (voor bruine rijst, voor witte rijst 500 ml). Zodra het kookt, voeg je de rijst, steranijs, 2 partjes citroen en een halve theelepel zout toe. De rijst moet ongeveer 30 minuten koken. Kijk af en toe of er genoeg water in zit. Bruine basmati rijst heeft meer water nodig dan witte rijst.  
  3. Zet een grote koekenpan/hapjespan op het vuur. Verwarm ghee/olie in de pan. Voeg de chilipeper en gember toe en draai het vuur zacht. Goed roeren en de specerijen poeders toevoegen. Goed blijven roeren. 
  4. Voeg de kokosmelk toe bij de specerijen en roer goed. Zodra de groente gaar is kunnen deze bij het kokos/kruiden mengsel 
  5. De kikkerertwten kunnen door de curry geroerd worden. Serveer met de partjes citroen en eventueel verse kruiden als koriander

Eet smakelijk! 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

reacties