Het is een ander word voor Vedische Astrologie. Sinds 2017 ben ik deze wetenschap aan het studeren. Net als Ayurveda, komt de Vedische Astrologie uit de Veda’s, de oude geschriften uit India. Het is ongelooflijk dat er zoveel accurate informatie verzamelt kon worden. 

Natuurlijk is het uitrekenen van een horoscoop in deze tijd wel een stuk gemakkelijker geworden met de computerprogramma’s, gelukkig maar! 😉 als ik hoor hoe mijn leraren dit moesten uitrekenen, dan hebben wij maar mazzel dat we het studeren kunnen combineren naast een baan, kinderen, etc.

Maar wat kan je er dan eigenlijk mee? En wat is het verschil met de Westerse Astrologie. 

Beide vormen worden gebruikt om obstakels in het leven te ontdekken en op zoek te gaan naar een volwaardig leven. Je leert letterlijk jezelf beter kennen.

Maar wat er anders is aan de Oosterse variant is dat er een andere berekening wordt gebruikt. Het is nogal astronomisch en wat ingewikkeld uit te leggen (als je geïnteresseerd bent hoe dit zit dan leg ik het graag uit), maar het komt er op neer dat de aarde ten opzichte van het heelal na meer dan 2000 jaar wat is verschoven. Wat erop neer komt dat de zon in een ander sterrenbeeld staat en dus de hele horoscoop veranderd.

Naast persoonlijke en psychologische kenmerken, wordt er bij Jyotish gekeken naar de maan in plaats van de zon; naar jouw karma dat is opgebouwd eventueel uit vorige levens; je dharma, je soul’s purpose; en wat ik echt geweldig vind is dat het perfect aansluit bij Ayurveda. Ik vind het daarom ook heel waardevol om de horoscoop tijdens consulten toe te voegen.

Ook al ben ik nog lang niet klaar met het bestuderen van deze bijzondere leer, ik ben al wel veel aan het oefenen met de horoscopen van mensen om mij heen. Neem gerust contact met mij op!