13 oktober start de eerste groep Ayurveda studenten in Leeuwarden. Ontzettend veel zin in en heel bijzonder dat ik hier onderdeel van kan zijn! Maar, misschien denken veel van jullie, wat ga je dan doen? En wat heb je er aan? Ik probeer het een beetje uit te leggen wat we gaan doen en wat mijn plannen voor de toekomst zijn.

Tijdens de lessen wordt het basisprincipe van de drie Dosha’s, Vata, Pitta en Kapha uitgelegd. Je leert welke kenmerken passen bij de verschillende Dosha’s. Je leert over de spijsvertering en welke invloed de 6 smaken daarop hebben.

Een heel bijzondere les is de les over de Dhatu’s. In Ayurveda wordt het fysieke lichaam verdeeld in 7 Dhatu’s (tissues, weefsels).

Dr. Shailesh uit India komt 27 oktober les geven over de Dhatu’s, en dan in het bijzonder hoe jouw voedsel wordt gevormd tot weefsels. Letterlijk vertaald: wat je eet ben jezelf en waarom dit zo belangrijk is om bewuste keuzes te maken. Deze les is voor iedereen toegankelijk! Zonder opgave voor de gehele cursus.

Ook wordt er aandacht gegeven aan het Ayurvedische ochtendritueel (waar je thuis direct mee aan de slag kan) en de invloeden van de seizoenen op ons lichaam. Al met al veel informatie die je helpen om wat Ayurveda toe te passen in je leven. Mocht de informatie zo goed bevallen en wil je meer? Dan kan je verder studeren!!

Nu even over mijn persoonlijke situatie: Op dit moment zit ik zelf in een chaotische tijd qua woon/werk situatie. Wij zijn bezig om te verhuizen naar Groningen. Per 1 januari zal mijn praktijkje aan de Edisonstraat verhuizen naar een andere locatie in Leeuwarden (hierover binnenkort meer). Daarnaast ga ik ook in Groningen aan de slag. Dit betekent dat ik de dagen zal moeten verdelen en ik vaste uren in Leeuwarden ga krijgen. Tot half december kan ik nog flexibel afspraken inplannen!

 

Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *