Ayurveda is de gezondheidsleer uit India, 5000 jaar oud. Letterlijk vertaald vanuit het Sanskriet betekent dit ‘kennis van het leven’. Ayurveda kijkt waar er in het lichaam een onbalans is, wat (uiteindelijk) klachten kan veroorzaken.

Tegenwoordig wordt er voor ieder kwaaltje een pilletje voorgeschreven. Dit is echt niet nodig. Dit is alleen het stoppen van de symptomen en lost het probleem uiteraard niet op. Ik ga op zoek naar het probleem. Het kan heel goed dat je met gezonde voeding en de juiste leefstijl zonder medicatie van de problemen af komt. Hoe je dat doet? Daar help ik je graag bij!

Ik geef voedingsadviezen volgens de ideeën van Ayurveda. Een holistische werkwijze waarbij gekeken wordt naar jou als individu. Holistisch betekent simpelweg ‘het geheel’. Er wordt dus een plan gemaakt voor jou als individu waarbij wordt gekeken naar je lichaam en geest. Sinds ik Ayurveda ben gaan leren snap ik mijn lichaam en geest beter en hoe deze twee in contact staan met elkaar. Ik weet nu waarom ik soms weinig energie had, of juist teveel waardoor ik me niet kon concentreren.

Ayurveda is zeker niet alleen voor mensen met klachten. Het is voor het behoud van je gezondheid. Voor zieke mensen kan Ayurveda helpen om de gezondheid weer terug te krijgen, op een natuurlijke manier.