fbpx

Ben jij klaar voor de Ayurvedische keuken?

Zodat je echt duurzame stappen gaat maken met je gezondheid

Ik weet dat veel van jullie struggelen met gezonde en lekkere recepten toegankelijk maken in je eigen keuken. En dat is zonde, want het hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. En het is zeker mogelijk in combinatie met een gezin!

  • Leer zelf maaltijden samenstellen met de kennis vanuit Ayurveda
  • Op een simpele manier meer leren over Ayurveda en voeding
  • Uitgelegd aan de hand van uitgebreide theorielessen in combinatie uitgelegd in de keuken (kookvideo’s)

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor jou als je: 
  • Ayurveda in de keuken toe wilt passen, maar nog niet goed snapt hoe je dit aanpakt
  • Worstelt met wat je iedere avond voor gezonde maaltijd moet neerzetten
  • Last hebt van spijsverteringsproblemen, zoals buikpijn en opgeblazen gevoel
  • Wilt weten welke voeding jou de meeste energie gaat geven
  • Wilt ontdekken hoe je specerijen in je maaltijden gebruikt 
  • Meer mentale rust wilt ervaren en beter om kunt gaan met stress

In je eigen keuken

  • Theorie sessie (1,5 uur) over het optimaliseren van je spijsvertering, waar let je op? En hoe werkt het nou precies?
  • Praktijk sessie (1 uur) over het optimaliseren van je spijsvertering, combinaties maken
  • Theorie sessie (1,5 uur) over de 6 smaken en het samenstellen van een maaltijd, waar let je op?
  • Praktijk sessie (1 uur) over de 6 smaken in je maaltijd en handige tips in de keuken
  • Extra kookvideo’s 
  • Q&A: stuur al je vragen aan mij en ik maak een Q&A sessie van alle verzamelde vragen
  • BONUS: Theorie sessie over het Pitta seizoen / Zomer. Wat is de uitwerking op ons lichaam, welke voedingskeuzes maak je? Hoe werkt ons lichaam in de zomer?
  • BONUS: Zomer gerecht kookvideo
  • BONUS: Receptenboek
 
 

Your chef

12 jaar geleden begon mijn ondernemers avontuur in een delicatessenwinkel na het afronden van de Hogere Hotelschool. Mijn moeder is een ontzettend goede kok en maakt al mijn hele leven heerlijke maaltijden. De liefde voor lekker eten heb ik overgenomen en ingezet tijdens mijn vervolg in mijn eigen cateringbedrijf in 2013, maar op een gegeven moment trok mijn interesse richting gezond, minder dierlijk, bewuster eten.

Maar waar begin je? Ik ben toen begonnen met een cursus Ayurvedische voeding. Ik was verkocht! Ik ging mijn catering bedrijf langzaam aanpassen naar Ayurvedische maaltijden. Ik heb voor veel retraites gekookt en doe dat nog steeds af en toe. 

Naast dat ik de Ayurvedische keuken inzette in mijn bedrijf, aten wij thuis ook steeds meer Ayurvedisch. Ik heb ontzettend veel uitgeprobeerd en getest. Ik wilde niet iedere dag Indiaas eten, maar zocht manieren hoe ik ook nog steeds Italiaans met de Ayurvedische principes kon combineren.

Vragen?

Moet je al kennis hebben over koken of Ayurveda?

Het is voor ieder niveau! Zelfs als je al meer over Ayurveda weet, is deze cursus heel waardevol, maar ik leg in de theorie lessen ook basis principes uit, die kun je eventueel overslaan, al is er altijd, echt altijd, iets nieuws te leren 

 

 

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus is in je eigen tijd te bekijken. Ik voeg steeds nieuwe lessen toe. Na week 28  (11 juli) staan alle lessen online.

Zijn de gerechten vegan?

Ik maak eigenlijk altijd gebruik van zoveel mogelijk plantaardige ingrediënten, maar Ayurveda is niet vegan, en ook niet vegetarisch. Ik zal dus soms ook gerechten delen met opties voor dierlijke producten, maar je kunt natuurlijk altijd een vegan optie nemen!

Is er een Q&A?

Ja! Schrijf je vragen op tijdens de cursus en stuur ze naar mij toe. Ik verzamel alle vragen en ga ze beantwoorden. Voor vragen over jouw eigen situatie kan ik geen garantie geven of ik daar antwoord op kan geven, aangezien ik dan vaak aanvullende informatie nodig heb.

Blijft de cursus beschikbaar?

Ja! Als je meedoet, blijf je toegang houden tot de inhoud van de cursus. De cursus is maar korte tijd te koop voor de pilot prijs. 

-----

Oke