Groene mungbonen soep

De mungboon bevat:

  • vitamine A, B, C, D, K, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, zink en nog meer!
  • veel vezels (goed voor de stoelgang)
  • 24 gram eiwit per 100 gram (dat is 2 x zoveel als in eieren)

Daarnaast helpt het bij:

  • het reinigen van je darmen
  • je bloeddruk verlagen
  • helpen je hormonen te reguleren
  • effectief tegen rimpels
  • helpt bij afvallen

De lijstjes kunnen nog langer gemaakt worden, maar dit is toch al super? Doordat je er zo’n verzadigd gevoel van krijgt, kan je langer teren op je maaltijd. Ik eet daarom vaak tijdens de lunch een kopje mungbonen soep. Je hebt ze in de groene variant, maar ook geel, dan is het vliesje eraf en zijn ze nog iets zachter en romiger.

Het recept:

Zorg dat de mungbonen al een nacht hebben geweekt!

  1. Zet een pan met ruim water op het vuur, zodra het kookt voeg je 1 mespuntje asafoetida, kurkuma en mungbonen toe, laat de bonen ongeveer 30 minuten koken, of totdat ze zacht zijn
  2. Verwarm de olie/ghee in een andere pan
  3. Doe de gember, venkelzaad en komijnzaad in de pan en laat dit roosteren totdat het heerlijk ruikt, voeg dan nog een beetje asafoetida en kurkuma toe, laat 30 seconden mee bakken en zet de pan dan weg
  4. Zodra de mungbonen klaar zijn voeg je ze bij het kruidenmengsel. Maak op smaak met zout en eventueel citroen
  5. Je kan naar smaak nog spinazie of andere bladgroenten toevoegen, pitjes/zaadjes eroverheen strooien, verse koriander, maak er een feestje van!

Eet smakelijk!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

reacties