Op 11 januari 2018 is onze tweede dochter geboren; Mirai Anna. Inmiddels is ze alweer bijna 3 maanden oud en hebben we hele fijne weken gehad. Langzaam begint het nu bij mij weer te kriebelen om mijn werkzaamheden op te pakken. Daarbij moet ik wel goed in de gaten houden dat ik niet te snel van stapel loop en dat mijn lichaam in balans blijft.

Hoe doe ik dat…

Natuurlijk helpt Ayurveda hier enorm bij! Het begint met voeding. Na een bevalling is Vata in het lichaam enorm verstoort en voeding die Vata kalmeert is dus aan te raden. Denk hierbij aan soepen, fruit & groente, ghee, mungbonen etc. Als je spijsvertering sterk genoeg is kan je steeds wat zwaardere voedingsmiddelen proberen te eten, zoals zuivel of vlees.

Daarnaast gebruik ik Ayurvedische kruiden zoals Ashwagandha om me sterk te voelen, een goede melkproductie te behouden en stress te verlagen.

Ook heel belangrijk: massage. Door je partner of een therapeut en als dat niet lukt, door jezelf! Olie geeft je lichaam voeding en het herstelt je weefsels sneller.

Ik geef graag consulten of massages aan vrouwen die nog gaan bevallen of die net zijn bevallen. Het brengt een beetje rust in de meestal zware eerste weken. Wees lief voor jezelf en voor je lijf!

  • Tags
  • #ayurveda
  • #postnatale zorg
  • #postpartum

Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *