Jyotish
(Vedische astrologie)

Life coaching met behulp van de sterren

Wat is Jyotish?

Jyotish is een ander woord voor Vedische Astrologie. Het betekent ‘wetenschap van het licht’. Wat is Jyotish en waar gebruik je het voor? Sinds 2017 ben ik dit boeiende wetenschap aan het studeren. Net als Ayurveda, komt de Vedische Astrologie uit de Veda’s, de oude geschriften uit India. Het is ongelooflijk dat er zoveel accurate informatie over de planeten en hun uitwerking verzamelt kon worden.

Je kent de horoscopen vast nog wel. Die stukjes die in de krant of in een magazine staan. Niet heel veelzeggend en ik denk dat dit er juist voor heeft gezorgd dat 99% sceptisch is over astrologie.

Maar je kan je misschien wel voorstellen dat deze zinnetjes niet heel veel te maken hebben met het uitwerken van je geboorte horoscoop. Ik probeer uit te leggen wat Vedische Astrologie is en wat het verschil is met de Westerse Astrologie. 

Beide vormen, Oosters en Westers, worden gebruikt om obstakels in het leven te ontdekken en op zoek te gaan naar een volwaardig leven. 

 

Verschil tussen Oost en West

Maar wat er anders is aan de Oosterse variant is dat het de Siderische zodiac gebruikt in plaats van de Westerse (Tropische) Zodiac. Het is wat ingewikkeld uit te leggen (als je geïnteresseerd bent in de volledige uitleg dan doe ik dat graag ) maar het komt er op neer dat de aarde per jaar een heel klein beetje verschuift waardoor de sterrenbeelden ook wat zijn verschoven. Dat heeft tot consequentie dat als de Westerse astrologie zegt dat op 21 maart de Zon in het sterrenbeeld Ram staat, in werkelijkheid de Zon nog maar net in het sterrenbeeld Vissen staat.

Wat heb ik aan een consult?

Naast persoonlijke kenmerken wordt er ook veel waarde gehecht aan de maan, die de psychologische kenmerken laat zien, ook wordt er gekeken naar jouw karma dat is opgebouwd (ook uit vorige levens); je dharma: dit is je soul’s purpose, waarom je op deze aarde bent; en het combineert perfect met Ayurveda omdat je kan bekijken wat er in lichaam en geest afspeelt (wat voor type ben je, wat zijn je sterke punten, minder sterke punten, etc)

Werkwijze

Om je horoscoop uit te rekenen heb je nodig: geboortedatum, precieze tijdstip, en geboorteplaats zodat je de ascendant weet: het sterrenbeeld dat aan de horizon stond op het moment van geboorte. Er wordt naar veel verschillende aspecten gekeken: de ascendant, zon, maan, de noden van de maan Rahu & Ketu en de 5 planeten (Jupiter, Venus, Mars, Saturnus en Mercurius), maar ook het specifieke Dasha systeem. Dit systeem kenmerkt zich doordat het uniek is in astrologie. Bepaalde planeten worden geactiveerd. Door middel van berekeningen kan gekeken worden hoe je als persoon in elkaar zit, wat voor relaties je in je leven aantrekt en zelfs informatie over je gezondheid kan je eruit halen. 

Astrologie consult
95
  • tot 1,5 uur consult
  • Geschikt indien:
  • Je wilt weten wat je Dharma (doel) in dit leven is
  • Je vast loopt
  • Je meer over jezelf te weten wilt komen
  • Je meer uit je leven wilt halen
  • Je hulp wilt hebben bij bepaalde keuzes
  • Mogelijkheid om samen te voegen in een Ayurveda advies
Meer informatie? Vul het formulier in en ik neem contact met je op!