fbpx

Jyotish
(Vedische astrologie)

Life coaching met behulp van de sterren

Wat is Jyotish?

Jyotish is een ander woord voor Vedische Astrologie. Het betekent ‘wetenschap van het licht’. Wat is Jyotish en waar gebruik je het voor? Sinds 2017 ben ik dit boeiende wetenschap aan het studeren. Net als Ayurveda, komt de Vedische Astrologie uit de Veda’s, de oude geschriften uit India. Het is ongelooflijk dat er zoveel accurate informatie over de planeten en hun uitwerking verzamelt kon worden.

Je kent de horoscopen vast nog wel. Die stukjes die in de krant of in een magazine staan. Niet heel veelzeggend en ik denk dat dit er juist voor heeft gezorgd dat 99% sceptisch is over astrologie.

Maar je kan je misschien wel voorstellen dat deze zinnetjes niet heel veel te maken hebben met het uitwerken van je geboorte horoscoop. Ik probeer uit te leggen wat Vedische Astrologie is en wat het verschil is met de Westerse Astrologie. 

Beide vormen, Oosters en Westers, worden gebruikt om obstakels in het leven te ontdekken en op zoek te gaan naar een volwaardig leven. 

 

Verschil tussen Oost en West

Maar wat er anders is aan de Oosterse variant is dat het de Siderische zodiac gebruikt in plaats van de Westerse (Tropische) Zodiac. Het is wat ingewikkeld uit te leggen (als je geïnteresseerd bent in de volledige uitleg dan doe ik dat graag ) maar het komt er op neer dat de aarde per jaar een heel klein beetje verschuift waardoor de sterrenbeelden ook wat zijn verschoven. Dat heeft tot consequentie dat als de Westerse astrologie zegt dat op 21 maart de Zon in het sterrenbeeld Ram staat, in werkelijkheid de Zon nog maar net in het sterrenbeeld Vissen staat.

Wat heb ik aan een consult?

 

Tijdens een consult gaan we je hele horoscoop door, of indien je specifieke vragen hebt, zoomen we in op bepaalde zaken. 

 • Meer inzicht wie jij bent: wat zijn je sterke en minder sterke kanten zodat je dit kunt toepassen voor jouw groei
 • Psychologische patronen van jou en je familie 
 • Je levensdoel (Dharma), waarom ben ik op deze aarde? 
 • Je gezondheid (Medische astrologie en Ayurveda)  
 • Werk
 • Partnerschap
 • Karma 

Naast persoonlijke kenmerken wordt er ook veel waarde gehecht aan de maan, die de psychologische kenmerken laat zien, ook wordt er gekeken naar jouw karma dat is opgebouwd (ook uit vorige levens). Het Dasha systeem kenmerkt zich doordat het uniek is in Vedische astrologie. Bepaalde planeten worden geactiveerd. Door middel van berekeningen kan gekeken worden hoe je als persoon in elkaar zit, wat voor relaties je in je leven aantrekt en zelfs informatie over je gezondheid kan je eruit halen.

Praktische informatie

 

Om je horoscoop uit te rekenen heb je nodig: 

 • Geboortedatum
 • Geboorteplaats 
 • Precieze tijdstip zodat je de ascendant weet: het sterrenbeeld dat aan de horizon stond op het moment van geboorte
 • Ik neem het gesprek op zodat je het kunt terug luisteren
 • Een consult duurt meestal 1,5 uur 
 • Er wordt naar veel verschillende aspecten gekeken: de ascendant, zon, maan, de noden van de maan Rahu & Ketu en de 5 planeten (Jupiter, Venus, Mars, Saturnus en Mercurius): Dasha systeem

What people say?

Ik ben al vanaf mijn 13e bezig wat ik wil worden. Wat mijn purpose is hier op de wereld. Iets wat me nog dagelijks bezig houdt. Zo heb ik al wat ideeenn en invullingen hierbij. Maar welke richting moet je kiezen als er zoveel goede opties zijn? Een sessie over de sterren met Fleur gaf veel verduidelijking. Ik had Fleur niks vertelt over mijn plannen, ze begon met uitleggen en vertellen. Ja hoor, daar kwamen 1 voor 1 mijn plannen naar voren
Willeke
Fleur is voor mij de vertaler. De interpretatie zoals zij dat doet heb ik erg gewaardeerd! Passend bij mij en mijn kids. De Vedische astrologie heeft mijn ogen geopend, en ergens kwam er rust door de herkenning, maar ook weer hoop en vertrouwen in de toekomst. Zij wist dingen die we niet besproken hadden. Eng? Nee absoluut niet. Fantastisch hoe je kon uitleggen Fleur. Jouw kennis mag echt gedeeld worden. Het traject was alles omvattend. En als moeder van twee jonge kinderen heb ik het enorm gewaardeerd hoeveel ruimte er ook voor hun was. Dank Fleur!
Hillene
Ik vond de horoscoop reading bij Fleur erg bijzonder! Bijna niet te bevatten hoe Fleur mij, terwijl ze mij niet kent, allerlei dingen naar voren bracht waarin ik mij helemaal herkende. De uitleg vanuit de Ayurvedische persoonlijke geboorte horoscoop heeft mij meer inzicht gegeven in mezelf. Ik begrijp nu meer waar bijvoorbeeld bepaalde worstelingen in mezelf vandaan komen. rijn dat Fleur hierbij adviezen heeft gegeven om hier mee om te gaan. Fleur heeft mij meer vertrouwen in mezelf gegeven en de durf om te veranderen. Ik voelde me gelijk vanaf het begin van ons gesprek op mijn gemak bij Fleur. Een echte aanrader.
Marijke
Astrologie
consult
199
 • tot 1,5 uur consult
 • Geschikt indien:
 • Je wilt weten wat je Dharma (doel) in dit leven is
 • Je vast loopt
 • Je meer over jezelf te weten wilt komen
 • Je meer uit je leven wilt halen
 • Je hulp wilt hebben bij bepaalde keuzes
 • Mogelijkheid om samen te voegen in een Ayurveda advies
Intensive

live dag
499
 • Een dag de diepte in met Ayurveda en Vedische astrologie
 • Uitgebreide intake
 • Astrologie reading/coaching
 • Stappenplan op maat gemaakt
 • Toegang tot de online cusus "Ayurveda praktisch in je leven"
 • Samen Ayurvedisch eten
 • Ontspannende lichaamsbehandeling

Meer informatie? Vul het formulier in en ik neem contact met je op!