fbpx

Lentesoepje

Maar… het is nog steeds lente en dus ook tijd voor alle lekkere jonge groene groentes die er op dit moment te krijgen zijn. Een groot deel van de verse kruiden groeien ook al behoorlijk in onze tuin. Denk bijvoorbeeld eens aan raapstelen, postelein, pluksla, kervel, snijbiet, snijselderij, zuring, daslook, molsla (de bladeren van paardebloemen), maar natuurlijk ook de ‘gewone’ groene groente zoals broccoli, doperwten en andere bonen zijn echte lente groenten.

Met al die lekkere frisse kruiden en groente is ons lichaam ontzettend blij. De lente is hét moment voor een detox, en deze voedingsmiddelen helpen ons daar enorm bij. Vervang daarom in dit seizoen dierlijke producten voor plantaardig en breng de maaltijden op smaak met frisse kruiden. Met de Pasen voor de deur, hierbij een lekker lente soepje. Maak een grote pan, dit gerecht kan je namelijk voor lunch en diner wel eten!

 

Bereiding:

Snij de ui en bleekselderij klein en doe dit met een eetlepel ghee in een kookpan. Voeg de komijnzaadjes toe en laat even ‘dansen’. Voeg dan de ui en bleekselderij toe en roer goed door elkaar. Na een paar minuten bakken kan de rijst erbij. Weer even goed roeren en doe nu het bosje verse kruiden, citroen en de bouillon in de pan. Breng dit aan de kook. Na 5 minuten kunnen de fijngesneden lentegroenten erbij. Laat dit geheel nog 5 tot 10 minuutjes koken, afhankelijk van de gaartijd van de groenten. Deze zijn over het algemeen zo klaar! Haal de citroen en kruiden er uit voordat je de soep serveert.

 

Eet smakelijk!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

reacties