fbpx

Over Fleur

 

 

Ik ben Fleur Aukema, moeder, partner, Ayurveda practitioner, Jyotisha en holistisch coach. Mijn wens is om de kennis van Ayurveda en Jyotish op een praktische manier over te brengen op (voornamelijk) vrouwen zoals jij, zodat je je nog bewuster kunt zijn van je eigen lichaam en geest en jezelf makkelijker naar je eigen natuurlijke balans kunt ‘leven’. 

Mijn weg naar een bewuster leven

Welkom en dankjewel voor het bezoeken van mijn website!
Ik vertel je graag mijn reis over het ontstaan van mijn werk en persoon die ik op dit moment ben. De reden dat ik zo graag mijn kennis wil delen, is omdat ik zelf de positieve veranderingen merk en zie bij mezelf en de mensen om mij heen die in aanraking komen met Ayurveda en/of Jyotish.

Voeding

Mijn voorliefde voor gezonde voeding is er altijd al geweest. Koken in het algemeen is vanuit mijn familie een echte hobby. Toen ik 14 was koos ik er voor om in de horeca te gaan werken, omdat ik nogal verlegen was. Daar wilde ik graag aan werken. Zo ben ik door gerold naar de Hogere Hotelschool. Daarna ben ik samen met mijn familie een delicatessenwinkel begonnen. Gedurende de winkel en na die tijd heb ik een tijd lang samen met mijn moeder gekookt en later ben ik ook over gegaan op festival catering met foodtrucks. Maar gezonde voeding is daar vaak het minst populair jammergenoeg. Mijn interesse in gezonde voeding bleef en ik ben een cursus Ayurveda gaan volgen om meer kennis te krijgen over Ayurvedische voeding, niet wetende dat dit het begin was van iets heel moois. Namelijk de volledige therapeuten opleiding bij Delight Academy. Ik wist dat het tijd was om ook aan mezelf te werken, want dat stuk verstopte ik altijd door veel te werken en te feesten. Ik dacht, als ik tenminste gezond eet, komt het wel goed.

Zwangerschap 

Tijdens mijn Ayurveda studie werd ik zwanger. Niet 1, maar 2 keer gedurende mijn opleiding. En ik was erg blij dat ik alle waardevolle informatie meteen kon toepassen. Ik begon me stukje voor stukje beter te voelen en er ging en gaat nog steeds iedere keer een laagje van mijn oude, geconditioneerde zelf af, op weg naar de meest pure versie van mezelf. Niet altijd makkelijk, maar wel een hele bijzondere reis! Gedurende mijn Ayurveda studie ben ik ook begonnen met een studie Vedische astrologie, waardoor ik nog meer van mezelf kwam te weten en ik het op dit moment iedereen gun om jezelf op zo’n bijzondere manier te leren kennen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk en spiritueel (karmisch). Ik vind het fijn dat ik door middel van deze twee studies het begrip spiritualiteit op een hele praktische manier heb mogen leren. 

Ayurveda in de praktijk

Doordat ik me zo goed ging voelen, ik steeds vaker tijdens consulten te horen kreeg hoe je Ayurveda nou in de praktijk uitvoert (met kinderen, baan, sociale drukke leven, etc etc), en ik naast mijn praktijk ook nog veel werk als Ayurvedisch kok, ontstond het idee om Ayurveda heel praktisch uit te leggen, zodat je ook echt weet HOE je het zelf moet doen, en WAT je precies dan kan doen!

Alles om het beste uit jezelf te halen en klachtenvrij het leven door te gaan! 

Factsheet:

Werken is mijn passie
Ik hou ook van brood, pizza en chocola 😀 
Vegan heb ik geprobeerd maar ik eet nu 70/30 plantaardig/dierlijk
Mijn kinderen zijn mijn grootste leermeesters
Ik heb vroeger genoeg gefeest voor de rest van mijn leven
Ik ben perfectionistisch, maar dat probeer ik steeds meer vaarwel te zeggen
Ik drink sinds halverwege 2019 geen alcohol meer
Ik geef ontzettend om onze aarde en Moeder natuur
Het enige wat ik niet lekker vind is boerenkool

Opleidingen/Cursussen

2020 – 2022: Extra HBO Accreditatie Delight Academy Ayurveda

2017 – 2020: Vedic Astrology consultant; Astrovedic Academy

2020: Hormonal Balance 1 & 2 Ayurveda and Chinese Medicine; Dr. Claudia Welsch 

2019: Sacred Window: Ayurveda for mother and newborn care; Ysha Oakes 

2019: Menstrual health; Wise Womanhood

2019: Psychosociale Basiskennis; Con Amore 

2018: Medische Basiskennis HBO; Con Amore

2018: Garbha Sanskar: Ayurveda en zwangerschap; Ayurdaay Nilayam

2018: Medical astrology, Astrovedic Academy 

2015 – 2017: Ayurveda practitioner; Delight Academy

2015: Ayurveda Nutrition & Lifestyle consultant

2010: Hospitality Management; Stenden