Wie ben ik?

Welkom en bedankt dat je een kijkje komt nemen op mijn site! Nadat ik was afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool in 2010 ben ik samen met mijn moeder en zussen een delicatessenwinkel begonnen. Dit was een traiteur en we verzorgden catering. Tijdens deze jaren ben ik geboeid geraakt door de vele mooie producten die er te krijgen zijn, lokaal maar bijvoorbeeld ook in onze buurlanden. Ik vond het fascinerend, en onwijs lekker allemaal, zoveel kleine gepassioneerde ondernemers die achter hun producten staan. Ik vond het jammer dat veel mensen niet weten hoe simpel en lekker gezond eten kan zijn. Ik wilde hier wat aan doen, aan de bewustwording van onze huidige ‘voedingsmaatschappij’ en wat er eigenlijk naast de supermarkt nog meer mogelijk is!

Ergens in 2013 ben ik verliefd geworden op de gezondheidsleer uit India, Ayurveda. Eerst heb ik alleen voedingscursussen gevolgd, maar later het besluit genomen de volledige therapeuten opleiding te volgen.

There is no way back

Wat is – volgens de oude geneeswijze – echt goed voor jou? Jij bent namelijk uniek en iedereen heeft weer andere voeding nodig. Maar hoe combineer je dit nu in onze huidige leefstijl? Allemaal vragen waar steeds meer mensen mee bezig zijn. Vandaar dat ik mijn ervaring en passie wil delen en overdragen naar het liefst zoveel mogelijk mensen en hoop op deze manier een stukje bij te dragen aan een betere wereld.

Toen ik begon met een cursus Ayurvedische voeding aan de Academy of Ayurvedic Studies (nu Delight Academy) werd ik enorm geboeid door de logica en de manier hoe je ‘food as medicine’ kunt inzetten. Ik heb me toen snel ingeschreven voor de volledige opleiding. Na een zeer interessante en leerzame stage in India, ben ik in december 2017 afgestudeerd als Ayurvedisch Practitioner. Op dit moment heeft mijn leven al zoveel positieve veranderingen doorgemaakt en heb ik aan den lijve ondervonden dat lichaam én geest met eigenlijk kleine veranderingen in balans kunnen komen. En het is echt waar: once you’re infected, there is no way back!

Moeder

Mijn dochters laten me inzien dat het belangrijk is om tijd te nemen voor de belangrijke dingen in het leven. Te focussen op 1 ding tegelijk. Het heeft me ook geïnspireerd: Baby’s, kinderen, vrouwen en het voortplantingssysteem van de mens. Nieuw leven is iets fascinerends, maar ook zo kwetsbaar. En dat heeft mijn volledige interesse. Hoe kunnen we op ons huidige planeet een gezond kind ter wereld brengen en laten opgroeien? Ayurveda helpt mij enorm met kennis hierover en ik heb diverse Ayurvedische trainingen gericht op het verzorgen van moeder en baby voor en na een bevalling, gevolgd. Samen met mijn interesse in het maken en gebruiken van natuurlijke verzorgingsproducten en andere huishoudelijke producten vult dit elkaar goed aan.