1. Week de dadels in water en zet dit apart.
  2. Doe het meel, zaden, noten, specerijen, rozijnen, zout in een kom en mix het door elkaar
  3. Doe in een mengkom het water, kokosolie of ghee, ahornsiroop en mix het even goed door elkaar
  4. Voeg nu dit vocht bij de mengkom met de droge ingrediënten
  5. Mix alles goed door elkaar en laat dit mengsel een uurtje staan
  6. Zet je oven op 180 graden. Ondertussen kunnen we de dadelspread gaan maken. Doe de dadels in een keukenmachine, kleine mixer of blender. Voeg het sinaasappelsap door en eventueel een eetlepel cacao (JA!!). Mix alles door elkaar tot je een gladde ‘saus’ hebt
  7. Doe het broodmengsel in een met bakpapier beklede bakvorm, of in een siliconen bakvorm
  8. Bak het brood 60 minuten op 180 graden

Je kan dit brood 5 dagen bewaren in de koelkast. Je kan ook steeds een plakje afsnijden, in de broodrooster doen en dan de spread er op smeren. Jammie!! Eet smakelijk!!

Wil je de video zien waarin ik dit brood maak? Kijk op mijn instagram tv of Facebook voor de video

    Ingrediënten
  • (spelt) meel 175 gram
  • water 350 ml
  • ghee of kokosolie 3 el
  • ahornsiroop 2 el
  • lijnzaad 85 gram
  • zonnebloempitten 150 gram
  • chiazaad 2 el
  • hazelnoten (optioneel) 70 gram
  • gember gemalen 1 tl
  • kardemom gemalen 1 tl
  • kaneel 1 tl
  • himalaya zout 1 tl
  • sinaasappelrasp
  • rozijnen 2 handjes
  • dadels 100 gram
  • 1/2 sinaasappel sap
  • (rauwe) cacao optioneel 1 el

Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *