fbpx

Tomaten plaattaart

Bereidingswijze:

Verhit de oven voor tot 240 graden.

Klop de boter in een keukenmachine binnen een paar minuten luchtig. Voeg de eieren toe en als het mengsel iets gaat schiften het broodkruim er bij. Stop de machine en voeg de fijngehakte knoflook en amandelen toe en schep alles goed door elkaar met een spatel.

Haal de kom van de machine en voeg de ricotta. parmezaan, de helft van de tijm en 1/4 theelepel zout toe. Nog een keer goed door elkaar scheppen en apart zetten.

Rol het deeg uit tot 2 rechthoeken van 20 x 30 centimeter (zo groot als een A4tje ongeveer). Leg bakpapier op een bakplaat en leg de lappen deeg hier op. Spreid met een paletmes een gelijkmatige laag amandelmengsel op beide deeglappen en laat rondom een rand van 2 cm onbedekt. Snij de tomaten in plakken van 1 cm. Leg de plakken tomaat in 3 lange rijden op de amandelvulling. Bestrooi het geheel met olijven en de overgebleven tijm. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi het geheel met zout en peper.

Zet de taarten in de oven en bak ze 15 minuten. Schakel de temperatuur naar 200 graden en bak ze dan nog 8 minuten of totdat de bodem goudbruin is. Haal de taarten uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je ze gaat aansnijden.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

reacties