fbpx

Waarom je zonneteken niet volledig laat zien wie jij bent

Iedereen in Nederland weet zijn eigen zonteken, het sterrenbeeld waarin de zon staat op het moment dat jij wordt geboren. In astrologie wordt echter ook gekeken naar je ascendant, wat misschien nog wel beter jouw persoonlijkheid beschrijft. Waarom wij zo gefixeerd zijn op onze zonneteken? Het is vooral gebaseerd op je identiteit, je ego. 

Dan heb je ook je ascendant. Je ascendant wordt berekend aan de hand van je geboortetijd. Op het moment van geboorte staat er een bepaald sterrenbeeld aan de Oost horizon. Dat is je ascendant, de rising sign. Dit wisselt ongeveer om de 2 uren en in 24 uur gaan we dus alle 12 de sterrenbeelden langs. Maar wat nog een verschil is in het hele verhaal is dat ik kijk naar de huidige sterrenstand. Ik maak gebruik van de Siderische dierenriem in plaats van de Tropische dierenriem die we hier in het Westen gebruiken. 

Bij het berekenen van de horoscoop komen bij mij alle planeten anders te staan dan bij een ‘Westerse’ horoscoop. 

Maar wat zegt een ascendant?

De ascendant teken laat zien hoe jij in elkaar zit. Het gaat echt over jezelf, hoe je in het leven staat, hoe je eruit ziet, wat je constitutie is, en hoe we omgaan met de mensen om ons heen. Het is vaak de eerste indruk die je geeft naar anderen toe. 

Natuurlijk is het ook afhankelijk van de planeten die de ascendant teken beïnvloeden hoe je persoonlijkheid zich ontwikkeld. Zo zal de vriendelijke planeet Venus andere kenmerken geven dan de vurige Mars. 

Descendant  = de overkant = je relatie


De descendant is het punt wat op moment van geboorte aan de Westkant van je horoscoop staat. Dit is dan ook het punt waarin je relatie zich bevind. Het grappige is dat de tekens tegenover elkaar ook juist erg contrasterend zijn met elkaar. En dat heb je juist in een relatie ook nodig, die balans. Als je beide heel erg vurig bent, zal er uiteindelijk een bom ontploffen. Als jullie beiden heel erg chaotisch zijn, dan kan het zijn dat er nooit structuur in je leven komt, etc. 

Je maanteken

Als de zon hoog aan de horizon staat, is de maan onzichtbaar. De maan laat zich alleen in de nacht zien en ook dan wisselt haar ‘brightness’ iedere dag. De maan staat voor je binnenwereld, je emoties en gedachten maar ook je dromen en verlangens. Het kan dus zijn dat je je meer kunt identificeren met je maanteken dan met je ascendant of zonneteken. 

In een consult voeg ik altijd alle 3 samen

Dit zijn de data van de Siderische dierenriem

15 april          – 15 mei                     Ram

16 mei            – 15 juni                     Stier

16 juni            – 16 juli                      Tweeling

17 juli             – 16 augustus            Kreeft

17 augustus   – 16 september          Leeuw

17 september – 17 oktober             Maagd

18 oktober     – 16 november          Weegschaal

17 november – 16 december           Schorpioen

17 december – 15 januari               Boogschutter

16 januari      – 14 februari              Steenbok

15 februari     – 15 maart                  Waterman

16 maart        – 14 april                    Vissen

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

reacties