fbpx

Zwangerschap en voeding

Natuurlijk zijn er de standaard producten die vermeden moeten worden (rood vlees, ongepasteuriseerde kaas etc.). Voeding is voor iedereen anders. In bijvoorbeeld spinazie kunnen essentiële vitamines en mineralen zitten die je nodig hebt tijdens een zwangerschap, maar eet je dit rauw en kan jouw lichaam dit niet goed verteren, dan worden de voedingsstoffen ook niet goed benut, en dat is zonde! Wat de een wel kan verteren en goed is, is voor de ander een aanslag op de spijsvertering. Standaard lijstjes werken niet altijd en voor iedereen. Wel kan je een aantal basis regels aanhouden:

  • eet natuurlijke voeding, het liefst biologisch. Onze voeding zit tegenwoordig helaas vol met pesticiden en andere schadelijke stoffen die in ons voedselketen zijn beland. Je baby groeit van de voedingsmiddelen die jij eet. Het is daarom dus erg belangrijk dat er geen gifstoffen in je voeding zit. Biologisch hoeft niet heel duur te zijn, als je alleen overschakelt naar biologische groente en fruit en deze uit het seizoen kiest, is dit al een enorme vooruitgang. Ik bestel zelf vaak bij ‘de Streekboer’. Een initiatief van lokale boeren die hun eerlijke producten aanbieden voor een eerlijke prijs.
  • gebruik geen of zo min mogelijk geraffineerde suikers. Doordat deze suikers zo bewerkt zijn, kan ons lichaam hier helemaal niets mee en ontregeld het je bloedsuikerspiegel enorm, waardoor je je steeds futlozer kan gaan voelen. Haal suikers uit fruit. Dadels zijn ook net snoepjes! Maak bijvoorbeeld eens een stapel dadel-amandel balletjes, daar kan je de hele week van genieten.
  • Eet als je een honger gevoel hebt. Als je zwanger bent geeft je lichaam goed aan wat het nodig heeft, vooral in de vorm van smaken. Heb je zin in zoet? Kies dan voor gezond, bijvoorbeeld een zoete mango. Heb je zin in zuur? Dan kan een bakje yoghurt met wat nootjes/zaadjes een goed alternatief zijn.

Ben je zwanger en zou je wel advies willen krijgen? Ik geef voedingsadviezen volgens de Ayurvedische voedingsleer (ook online). Niet alleen voeding, maar ook veel tips voor een gezondere levensstijl kunnen je een stuk energieker maken! Ook als je niet zwanger bent kan ik je natuurlijk helpen.

Maak een afspraak

Dadel – Amandel balletjes bereiden

Doe de amandelen in een kleine mixer en maal ze grof (zodat je nog lekkere stukjes proeft). Doe de amandelen in een bakje en maal ook de dadels in de mixer. Voeg dan de cacao en citrus rasp toe en maak kleine balletjes van het mengsel. Dit wil het best als je handen iets vochtig zijn.

Doe de kokosrasp in een pannetje op een laag vuurtje. Bak de kokos droog in de pan totdat je ziet dat het verkleurd. Je kan dan de balletjes door de kokos heen rollen en je hebt een heerlijke snack voor bij de thee of koffie!

Eet smakelijk!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

reacties