fbpx

Ben jij klaar voor de Ayurvedische keuken?

Zodat je echt duurzame stappen gaat maken met je gezondheid

Wil jij weten hoe je dit kunt toepassen in je eigen keuken?

  • Leer zelf maaltijden samenstellen met de kennis vanuit Ayurveda en onze Westerse voedingsstijl 
  • Meer leren over de diepgang van Ayurveda en voeding
  • Uitgelegd aan de hand van interessante theorielessen in combinatie met online kooksessies in de keuken, absoluut niet saai! 

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor jou als je: 
 
  • Ayurveda in de keuken toe wilt passen, maar nog niet goed snapt hoe je dit aanpakt, qua smaken, texturen en macro’s (koolhydraten, vetten en proteïne balans)
  • Worstelt met wat je iedere avond voor gezonde maaltijd moet neerzetten, ook bijvoorbeeld de Italiaanse, Mexicaanse en Nederlandse keuken
  • Last hebt van spijsverteringsproblemen, zoals buikpijn en opgeblazen gevoel
  • Wil weten welke voeding jou de meeste energie gaat geven
  • Wil ontdekken hoe je specerijen in je maaltijden gebruikt
  • Meer mentale rust wil ervaren en beter om wil gaan met stress

Lente

 Je krijgt toegang tot de online omgeving, video’s en live lessen theorie en praktijk: 
 
  • Live: Masterclass: Ayurveda en de vroege en late lente
  • Welke ingrediënten voor de lente
  • Lente & specerijen 
  • Receptenboek met + 20 lunch/hoofdgerecht recepten 
  • Kookvideo’s met kooktechnieken en methodes 
  • BONUS: hoe doe je een Ayurvedische reset voor je darmen en lever? 
 
 
 

Zomer

Je krijgt toegang tot de online omgeving, video’s en live lessen theorie en praktijk:

  • Live Masterclass: Ayurveda & de zomer
  • Welke ingrediënten voor de zomer
  • Zomer & specerijen 
  • Receptenboek met + 20 lunch/hoofdgerecht recepten  
  • Kookvideo’s met kooktechnieken en methodes 
  • BONUS: Ayurvedische BBQ recepten
  • BONUS: Omgaan met cravings
  • Ayurvedische voeding en je cyclus 
 

 

Herfst

Je krijgt toegang tot de online omgeving, video’s en live lessen theorie en praktijk:

  • Masterclass: Ayurveda & de herfst
  • Welke ingrediënten voor de herfst
  • Herfst & specerijen 
  • Receptenboek met + 20 lunch/hoofdgerecht recepten 
  • Kookvideo’s met kooktechnieken en methodes 
  • BONUS: hoe doe je een Ayurvedische herfst reset? 
  • BONUS: Voeding en psychologie
 

Winter

Je krijgt toegang tot de online omgeving, video’s en live lessen theorie en praktijk:

  • Masterclass: Ayurveda & de winter
  • Welke ingrediënten voor de winter
  • Winter & specerijen 
  • Receptenboek met + 20 lunch/hoofdgerecht recepten 
  • Kookvideo’s met kooktechnieken en methodes 
  • BONUS: Waarom diëten niet werkt 
  • BONUS: Naar binnen om te voelen
 

 


Doe je de jaarcursus van alle 4 seizoenen?

Dan ontvang je: 

+ Uitgebreide voedingsleer

+ Gevulde massala kruiden box  

+ Alle recepten in een kookboek toegestuurd aan het einde van het jaar

€399 voor alle seizoenen en cadeau's (zolang de voorraad strekt!

Your chef

13 jaar geleden begon mijn ondernemers avontuur in een delicatessenwinkel na het afronden van de Hogere Hotelschool. Mijn moeder is een ontzettend goede kok en maakt al mijn hele leven heerlijke maaltijden. De liefde voor lekker eten heb ik overgenomen en ingezet tijdens mijn vervolg in mijn eigen cateringbedrijf in 2013, maar op een gegeven moment trok mijn interesse richting gezond, plantaardig, bewuster eten.

Maar waar begin je? Ik ben toen begonnen met een cursus Ayurvedische voeding. Ik was verkocht! Ik ging mijn catering bedrijf langzaam aanpassen naar Ayurvedische maaltijden. Ik heb voor veel retraites gekookt en doe dat nog steeds af en toe. 

Naast dat ik de Ayurvedische keuken inzette in mijn bedrijf, aten wij thuis ook steeds meer Ayurvedisch. Ik heb ontzettend veel uitgeprobeerd en getest. Ik wilde niet iedere dag Indiaas eten, maar zocht manieren hoe ik ook nog steeds Italiaans met de Ayurvedische principes kon combineren.


Wat leer ik?

Praktisch: 
  • Kooktechniek: 6 smaken theorie in de keuken, chutney’s samenstellen
  • Kooktechnieken: het verschil tussen inmaken, inleggen en fermenteren + voor wie is dit goed?  
  • Bereiding methodes vanuit Ayurveda, hoe bewaar je zoveel mogelijk levensenergie in je voeding?
  • Hoe maak je je dagelijkse voedingskeuzes gebaseerd op jouw situatie? 
  • Verassende kooktechnieken met groenten en optioneel vis / vlees
  • Snellere gerechten voor iedere dag, maar ook een compleet Ayurvedisch diner 
  • De basics: 
 
Theorie
  • Basis kennis Ayurveda en voeding (6 smaken, voeding voor Vata/Pitta/Kapha)
  • Hoe kook je als Vata/Pitta/Kapha type? 
  • Samenstellen van een Ayurvedische maaltijd
  • Ontdek de kracht van keuken specerijen 
  • Inspiratie voor het hele gezin 
  • Diepgang in voeding: welke geheimen heeft Ayurveda nog meer? Deepdive in Ayurvedische voedingsleer, begrijpelijk uitgelegd met veel documentatie als naslagwerk

Vragen?

Moet je al kennis hebben over koken of Ayurveda?

Het is voor ieder niveau! Zelfs als je al meer over Ayurveda weet, is deze cursus heel waardevol, maar ik leg in de theorie lessen ook basis principes uit, die kun je eventueel overslaan, al is er altijd, echt altijd, iets nieuws te leren 

 

 

Hoe lang duurt de cursus?

De start van de lentecursus is op 21 maart 2023. Daarna volgen er live online bijeenkomsten op 29 maart, 4 april, 19 april. De cursus is in je eigen tijd te bekijken. 

Zijn de gerechten vegan?

Ik maak eigenlijk altijd gebruik van zoveel mogelijk plantaardige ingrediënten, maar Ayurveda is niet vegan, en ook niet vegetarisch. Ik zal dus soms ook gerechten delen met opties voor dierlijke producten, maar je kunt natuurlijk altijd een vegan optie nemen!

Is er een Q&A?

Ja. Als je wil, krijg je toegang tot de besloten Facebook Pagina met deelnemers van de cursus. Hier mag je je vragen in stellen en zal ik af en toe live gaan om vragen te beantwoorden. 

Blijft de cursus beschikbaar?

Ja! Als je meedoet, blijf je toegang houden tot de inhoud van de cursus. 

Is de cursus online of ook met fysieke bijeenkomsten?

Op dit moment is de cursus alleen online. Mijn doel is om ieder seizoen samen te komen in onze grote workshop keuken waar we met elkaar gaan koken. Deelnemers van de cursus kunnen voor een klein bedrag meedoen!