Zwangerschap en kids

Sinds ik zelf een kindje heb gekregen ben ik nog meer geboeid geraakt door het vrouwelijke lichaam en alles wat te maken heeft met zwangerschap en postnatale verzorging. In Ayurveda is de voeding en levensstijl van de vrouw erg belangrijk tijdens de zwangerschap.

Ik help je graag als:

  • zwanger worden lukt niet en je wilt kijken of voeding en levensstijl advies iets voor je kan betekenen
  • je zwanger bent en je wilt weten wat voor jou en je baby de juiste voeding is
  • je zwanger en benieuwd bent wat je kunt doen om zo natuurlijk mogelijk te leven
  • je bevallen bent en je zo snel mogelijk weer in balans wilt komen
  • je benieuwd bent of baby massage iets is voor jou en je baby

Zwanger worden

Ook voordat je zwanger wordt is het van belang om op je voeding en levensstijl te letten. De kwaliteit van jouw en partners’ cellen zijn voor een deel van invloed tijdens de conceptie. Indien het zwanger worden lang duurt, kan er gekeken worden naar het huidige dieet. Bepaalde voedingsstoffen verhogen de vruchtbaarheid. Voordat ouders vermoeiende trajecten bewandelen, is het altijd verstandig eerst een natuurlijke manier in te zetten. Voeding kan zo eenvoudig zijn!

Zwanger zijn

Nederlandse zwangere vrouwen worden niet tot nauwelijks op de hoogte gebracht van verschillende producten waar schadelijke stoffen in kunnen zitten, zoals bpa in plastic en parabenen in huidverzorgingsproducten. In landen als Denemarken en Zweden zijn deze producten zelfs verboden! Tijdens een consult gaan we niet alleen kijken naar voeding en levensstijl maar ook tips om zelf aan de slag te gaan met natuurlijke huidverzorging.

Postnataal

Na de zwangerschap gebeurd er ontzettend veel met de emoties en hormonen. De kunst is om de weken na de bevalling zo rustig mogelijk te laten verlopen voor het hele gezin. Ook voor je baby zijn het intense veranderingen. De binding tussen moeder en baby kan in deze weken het best en snelst sterk worden, bijvoorbeeld door babymassage. Dit komt de maanden daarna alleen maar ten goede voor iedereen. In balans zijn na een bevalling is niet onmogelijk met de juiste begeleiding met betrekking tot voeding, yoga en andere levensstijl adviezen. In overleg is het mogelijk om bij jullie thuis langs te komen.

Consult                €45,-

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap is het heerlijk om tijd aan jezelf te besteden. Vooral ontspanning van het lichaam door middel van ontspanningsoefeningen en ontspanningsmassages zijn een goede voorbereiden op de bevalling. Ik leer je ook hoe je jezelf kan masseren.

Duur: ongeveer 75 minuten
Kosten: €55,-