Heb je even variatie nodig? Maak je altijd hetzelfde bananenbrood? Dan is dit een leuke afwisseling.
75 ml Zonnebloemolie
50 gram Kokosbloesem suiker of 3 dadels
300 gram Pompoen puree
3 Eieren
½ tl Vanille
1 tl baking soda en 1 el appelciderazijn
100 gr Amandelmeel
125 gr Glutenvrij meel zoals haver/boekweit mengsel
2 tl speculaaskruiden of kaneel, kardemom, gember mengsel
Snufje zout
Pompoenpitten
Stukjes pure chocola (optioneel)
Verwarm de oven voor op 180 graden
Maak de pompoenpuree door blokjes pompoen te koken in een laagje water.
Mix de eieren los en voeg langzaam de olie en suiker/dadels erbij
Voeg het meel, zout, specerijen, baksoda toe en roer goed door.
Doe als laatste de appelazijn erbij
Voeg nu nog ingredienten toe zoals chocola of nootjes
Doe het mengsel in een cakevorm en strooi de pompoen pitten eroverheen
Zet de vorm in de oven en laat 30 minuten bakken
Je cake is klaar als een sateprikker er schoon weer uitkomt